X. BSTH Fesztivál – Drótszamár

Kedves rajongók és az oldalra tévedők,

Hogyan is nézhetnénk az Urak és Hölgyek szemébe a klubunkban ha nem egy még fantasztikusabb, még “Spencer-Hill”-esebb fesztivált kerekítenénk a jubileumi évre egy még megfelelőbb helyen tartva meg azt? – nyílván sehogy 🙂

Így az előbbi értelmében invitálunk titeket a X. Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztiválra!

A fesztivál helyszíne: Drótszamár Park és Kemping (2481 Velence, Kemping utca)

A fesztivál időpontja: 2016. július 7-10.

Az előzetes regisztráció már lezárult, de természetesen a helyszínen is lesz lehetőség napijegy, illetve bérlet vásárlására is.
Szállás a helyszínen már csak kemping formájában lehetséges.

Az utólagosan érkezők számára is jár 2 kempingben töltött éjszaka után az ajándék sör/üdítő.

A feladat nem lesz egyszerű: jól kell magatokat éreznetek az egész hétvégén át tartó “Spencer-Hill”-es hangulatban és móka áradatban, amit kínálunk számotokra.

“Te mondtad főnök, olyan a szemem, mint a sasé” – Igen, annak biztosan, aki már észrevette, hogy a program idén már 4 napot érint – a szokásos 3 naphoz hozzátettünk egy “bemelegítő” csütörtököt is azoknak, akik elevenebb élményekre vágynak.

“Ha nem veszi zokon, mielőtt döntenénk, szeretnénk kicsit többet tudni az akcióról.”

“Jogos ez a kíváncsiság!” – Jöjjönek akkor a részletek!

BELÉPŐ
– “Mi ez?”
– “Belépő a kormányzósági épületbe.”

Hát ha nem is oda – mert mint tudjuk oda csak brokkolik járnak takarítani – azért a fesztiválra az alábbiak szerint szerezhettek belépőket.

A visszajelzéseiteket figyelembe véve idén 2-féle belépőtípus közül választhattok:

 • Felejthetetlen hétvége belépő(bérlet): ezzel a belépővel igazán eleven élményekre számíthattok, mivel a teljes fesztivál teljes idejére biztosítja a részvételeteket. A külön nevezős elemeken kívül (póker, sör-virsli, rodeó-bika, hagymásbab) minden benne van csütörtöktől vasárnapig (beleértve a strandot, a SHMB koncertet és retro diszkót is).
  A hétvégi belépő/bérlet ára:
  – 3 éves korig ingyenes a részvétel
  – 3-10 éves korig 3500 Ft
  – 10 éves kor felett 4800 Ft
 • Napijegy: ez a belépő típus kizárólag egy napra érvényes. Azokra gondoltunk ezzel az opcióval, akik csak “leruccannának mulatni egyet” a Velencei-tóra. Köszönhetően programjainak, a csak egy napra érkezők “sokáig nem fogják elfelejteni ezt a napot”.
  A külön nevezős elemeken kívül (póker, sör-virsli, rodeó-bika, hagymásbab) minden benne van, ami az adott napon program (beleértve a strandot, a SHMB koncertet és retro diszkót is).

  A napijegy ára:
  – 3 éves korig ingyenes a részvétel
  – 3-10 éves korig 2500 Ft
  – 10 éves kor felett 2900 Ft

  Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy akik éjszakai szállást nem kérnek, azoknak a parkolás 600 Ft/nap áron lehetséges. Szállást igénylőknek ingyenes.

A belépők minden vetélkedőre és rendezvény elemre biztosítják a részvételt (a napijegy csak az adott nap programjaira), kivéve a külön nevezős események, mint a pókerverseny, a sör-virsli verseny (limonádé-virsli verseny is), a rodeó-bika illetve a hagymásbab.
3 éven aluliaknak a részvétel a fesztiválon ingyenes!

A Spencer Hill Magic Band koncertje mind a bérlet, mind a napijegy karszalagjával INGYENES!

A helyszínen a regisztrációkor megvásárolt belépőtípushoz egy-egy karszalag jár. Ezt az egész fesztivál ideje alatt jól láthatóan viselned kell, mert a karszalagnak mindenhez köze van – pont mint a banánnak.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a méltán népszerű szinkron- és hangfelismerő versenyekre, a pókerversenyre és a sör-virsli valamint limonádé-virsli versenyekre a szokott módon limitált számban lehet majd jelentkezni. Akik ezekben a versenyszámokban szeretnék megmérettetni magukat, azok a helyszínen fognak tudni nevezni. Mivel nem szeretnénk, hogy bárki lemaradjon – kár lenne értük, olyan kiváló versenyzők – előre jelezzük majd, hogy mikor tudjátok ezt megtenni.

FESZTIVÁL PÓLÓ

Természetesen a fesztiválnak idén is lesz hivatalos rendezvénypólója:
X.BSTH fesztival póló látványterv
Már a regisztráció során leadhatjátok az igényléseteket, de természetesen a helyszínen is meg tudjátok vásárolni limitált példányszámban a hivatalos InfoPult standnál 2490 Ft-os darab áron.

SZÁLLÁS
“A fáradt vándor pihenni tér.”

A tavalyi évhez hasonlóan idén is biztosítjuk számotokra (a fesztiválra történő regisztráció keretében) a szállásfoglalás lehetőségét. A Drótszamár Park & Kempingben az alábbi szálláslehetőségek közül válaszhattok (mindaddig, amíg van szabad hely):

Tájékoztatásul közöljük, hogy minden fedett szálláshely elfogyott!!!
A kempinget csak saját sátorra, lakókocsival tudjátok igénybe venni!

Típus Ár/éj
Kőházas szoba (max 4 fő) 16.000 Ft/szoba
Mobilház (max 6 fő) 24.000 Ft/ház
Kemping sátorral Felnőtt: 1.700. Ft/fő
Gyerek: 600 Ft/fő
Kemping lakókocsival Felnőtt: 3.200 Ft/fő
Gyerek: 600 Ft/fő

Az árak fedett szállás esetén szobánként, kemping esetén személyenként értendőek.

Az árak nem tartalmazzák az IFA-t, melynek összege 430 Ft/fő/éj.

(Az IFA minden 18. életévét betöltött vendég után vendégéjszakánként fizetendő.)

Felhívjuk figyelmeteket, hogy idén a fizetésnél NEM áll módunkban SZÉP kártyát elfogadni!
Megértéseteket köszönjük!

3 éves korig a szállás INGYENES!

A korlátozott szálláshelyek miatt kérjük vegyétek figyelembe, hogy csak teljesen feltöltött szobát áll módunkban kiadni, legalább péntek és szombat estére (2 éjszakára). Ha ennél hosszabb ott-tartózkodásra készültök, kérjük jelezzétek, és a szerint intézzük a foglalásotokat.

A fedett szállások feltöltését követően ajánljuk figyelmetekbe a Drótszamár kemping részét, ahol bőven tudunk nektek helyet biztosítani.

A szállásokról az alábbi linken találtok képeket:
http://www.drotszamarpark.hu/index.php/informaciok/szallas#.VsM1DPnhDDc

ÉTKEZÉS
“Hol van itt a resztórant? – Hol a vályú?”

A Drótszamár Park és Kemping minden igényt kielégítő helyszín, találtok a területen belül hagyományos büfét és éttermet is.

Ezen felül ne feledjétek, a hagymásbab idén sem marad ki a programok közül, melyből egy adag 800 Ft-ba fog kerülni.

REGISZTRÁCIÓ
“Mutasd szépen az igazolványodat, a jogosítványodat, a fuvarlevelet, rendszám, a rakomány megnevezése”

A regisztráció célja, hogy a fesztiválon az igényeiteknek megfelelő szolgáltatást/szállást kaphassátok meg, mindezt a lehető legkevesebb várakozással és adminisztrációval, ráadásul előre elintézve kényelmesen otthonról.

A fesztiválra regisztrálni június 26-án éjfélig tudtok az alábbi linken:
http://spencerhillfesztival.hu/regisztracio/

A regisztráció során magatokon felül másokat is be tudtok regisztrálni az eseményre és szállást is tudtok foglalni. A regisztráció során kikalkuláljuk számotokra, hogy belépőstül-szállásostul-mindenestül mekkora összegbe fog kerülni nektek a részvétel. Látni fogjátok tételesen, hogy miket választottatok ki a regisztrációban, és ezek mennyibe kerülnek. Végül egy öszesítő sorban mutatjuk mennyibe fog kerülni az egész. Ezt a regisztráció után utalással / számlaszámra való befizetéssel fogjátok tudni kifizetni.

A regisztráció után visszaigazoló e-mailt küldünk, tartalmazni fogja azt a számlaszámot, ahova át kell utalni / be kell fizetni a kikalkulált összeget. A szállásfoglalásról szóló e-mailt követő 10 munkanapon belül kell rendezni az összeget (ami tartalmazza a szállás árát és a fesztiválos részvétel többi költségét is), ellenkező esetben a regisztrációtok törlődik. A regisztráció során leadott belépő-igénylés és szállásfoglalás a sikeres utalással/befizetéssel válik biztosítottá.

A garantált szálláson túl további nagy előnye a regisztrációnak, hogy érkezéskor a leadott igényeiteknek megfelelően összekészített névre szóló csomagok várnak majd titeket a bejáratnál, benne a kért belépőkkel, az egyéb kérhető extrákkal, egy gyors azonosítást és aláírást követően kezetekbe vehetitek a hétvége során szükséges túlélőcsomagotokat.

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy amennyiben a regisztráció során szállást foglaltok, nem lesz lehetőségetek készpénzben fizetni. Ha ragaszkodtok a készpénzes fizetéshez, abban az esetben nem tudjuk garantálni, hogy rendelkezésetekre tudjuk bocsátani érkezéskor az igényeiteknek megfelelő szálláshelyet.

A szálláshelyek száma korlátozott, ezért ha biztosan fedett szállást szeretnél, ajánljuk neked a mielőbbi regisztrációt, mert a lefoglalt és kifizetett szálláshelyek elfogyását követően már csak a kempingben lesz lehetőség megszállni.

Természetesen regisztráció nélkül is szívesen látunk, sőt várunk a rendezvényre minden kedves érdeklődőt, rajongót.

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

UTAZÁS VELENCÉRE
“Hű! Rengeteg víz van körülötte – hajót kell szereznem!”

Nem feltétlenül kell hajó! Természetesen más módokon is el lehet érni a “Telepesek völgyét”

És ebben is igyekszünk a segítségetekre lenni.

Általunk ajánlott opciók az utazásra:

1. Saját járgány:
“A kamion a miénk és el akarunk menni vele” a fesztiválra!

Személyautóval autópályáról:
Mindkét irányból: autópálya lehajtó M7 Velencei pihenőhely > MOL kút > Pázmánd

Személyautóval autóútról:
A 7-es/E71-es útról a Velencei-tó irányába letérve megtalálja a Kemping utcát, és a kempingünket.

2. MÁV:
“Vonat, vonat Manituhoz”
Velence vasútállomásánál leszállva a Drótszamár Kemping közel 30 perc alatt, a Velencei-tó partján sétálva megközelíthető.
Részletes menetrendet az alábbi linken találtok:
http://www.mavcsoport.hu/
Megfelelő számú igény esetén – amit a regisztrációkor tudtok jelezni – a vasútállomás és/vagy buszmegálló valamint a kemping közöti távolságra transzfert szervezünk.

3. Volánbusz:
“Vehetnénk egy buszt. Piros-Kéket.”
A Velencei-tó északi partján közlekedő autóbuszjáratot igénybe véve (Pákozd – Sukoró – Velence) érkezhet Velencére, ahol a buszmegállótól néhány száz méterre találjátok a kempinget.
A Velencei-tó déli partján közlekedő autóbuszjárattal, a vonattal érkezéshez hasonló módon juthattok el a kempingbe.
Részletes menetrendet itt értek el:
http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/Megfelelő számú igény esetén – amit a regisztrációkor tudtok jelezni – a vasútállomás és/vagy buszmegálló valamint a kemping közöti távolságra transzfert szervezünk.

4. Egyéb:
“Nekem is van egy ötletem”
Ha az előbbi 4 lehetőségen felül van olyan ötleted, lehetőséged az oda-vissza utazásra, amelyet megosztanál másokkal is, nyugodtan jelezd felénk, segítünk kommunikálni a tyúktolvaj banda felé.

GYEREK-ALKOTÁSOK GYŰJTÉSE
Az elmúlt években népes számú gyerek-rajzot kaptunk a kis Bodóktól.
Ezen felbuzdúlva, idén folytatjuk ezt a hagyományt, ráadásul nem csak rajzokat hozhattok.
Bármi jöhet, amit saját kézzel el tudtok készíteni egy A4-es lapra, csupán 2 kikötésünk van:
– Legyen Spencer-Hill-es a témája
– Függőlegesen kitehető legyen (ugyanis így lesznek kihelyezve)

A PROGRAM
“A bárónő elküldte figyelmesen”

2016.07.07 Csütörtök
19:00 – 20:00 Darts-kvíz
20:00-tól “Mondja kedveském, esetleg kaphatnék egy televíziót?” – Filmvetítés

2016.07.08 Péntek
14:00-tól “Irány a telepesek völgye” – Megérkezés, szállások elfoglalása, táborverés
15:45 – 17:45 Filmvetítés
18:00 – 18:30 Megnyitó, megemlékezés Bud Spencerről
18:30 – 19:00 “Mit érdekel az téged?” – Kvíz
19:00 – 20:30 “Mindenki játszhat, aki jól tud lőni és bír inni” – Nevem Senki játéka
20:30 – 22:00 “Elsőre nem lehet megjegyezni” – Karaoke verseny
22:00 – 01:00 “A dáridó hajnalig tartott” – Retro diszkó
22:00-tól Filmvetítés

2016.07.09 Szombat

09:00 – 09:30 “Emelek két banánt” – Banánemelő verseny
09:30 – 10:00 “Erős vagyok, csillog szemem, reggel-este banánt eszem” – Banán etető verseny
10:00 – 11:00 “Majd én fordítok, ismerem a jelbeszédjüket” – Szinkronverseny
11:00 – 12:00 Kötélhúzás Bombázó módra
12:00 – 13:00 “Micsoda izmok? Atletizálsz?” – Szkander verseny
12:00 – 15:00 “Az én ösztönöm pedig azt súgja, hogy a bab már megfőtt” – Ebédidő – BAB
Közben filmvetítés
15:00 – 16:30 “Anulu, amusetudu á páncélautó” – Páncélautó töltés Kamaszuka közelében
Rossz idő esetén:
“Ruha teszi a püspököt” – beöltözős verseny
“Könnyebb lenne összerakni egy cipót, amin átment az úthenger” – Cipólapító verseny
“Mit nem tudtál?” – Kvíz
17:00 – 18:00 “Keressük azokat akik a megszólalásig hasonlítanak” – Hasonmás és jeleneteljátszó
verseny
Bonduelle kvíz és regisztrációs nyeremény sorsolása
18:00 – 18:30 Limonádé-virsli verseny – A sör-virsli verseny gyerek változata
18:30 – 19:00 “Esszük a virslit, isszuk a sört!” – Sör-virsli verseny Hill módra
19:00 – 20:00 Tombolasorsolás
20:00 – tól Spencer Hill Magic Band filmzenei koncertje
kb 22:30-tól “A mulatozás a Bacchus és Vénusz nevű lokálban zajlott” – Retro diszkó
kb 22:30-tól Filmvetítés

Szombaton egész nap folyamatosan:
Üld meg Brünhildát – rodeóverseny
Póker
Bonduelle kvíz-játék
BSTH-s gyerekjátékok
– Dobozdobálós
– Horgászat
– Képkirakók
– Memóriakártya
– Aszfaltrajz
Kiállítás gyerekrajzokból

2016.07.10 Vasárnap
09:30 – 10:00 “Na? Összeállt a kép?” – Óriás képkirakó
10:00 – 10:30 “Megmondom, megmondom” – Kvíz
10:30 – 11:30 “Eltéptek, mint két rakéta” – Talicskatoló verseny
11:30 – 12:30 “Ezt figyeljétek! Csukott szemmel is tudom!” – Hangfelismerő
12:30 – 13:00 “Lehúzzuk a rolót!” – Hétvége zárása

Egész hétvégén át tartó:
“Ők is a kincset keresik” – Kincskeresés
“Akkor talán írjál” – Üzenővásznak: Bud Spencer családjának és Terence Hill részére.

*A szervezők a program változásának jogát fenntartják!

Ceffa is értesítette már a helyszíni konyhát, hogy nem akarjuk pihenni hagyni a fogainkat sem.

Az esemény a Facebook-on már meghirdetésre került, az alábbi linken érhető el:
X. Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál

Valamint ajánlani tudjuk még a Facebook hivatalos magyar rajongói oldalát is:
Magyar Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Társaság

GYIK – Gyakran Ismételt kérdések
“Elsőre nem lehet megjegyezni.”

Milyen jellegű a fesztivál? Hogy lehet elképzelni?
Egy jó hangulató családias fesztivált kell itt elképzeni, ahol  a kisgyerektől a nagypapáig mindenki megtalálja a saját szórakozását.
A hétvégén több játék, versenyszám is biztosítja hogy a legnagyobb rajongók összemérhessék tudásukat, erejüket.
Emellett olyan kuriózumokkal találkozhatunk, mint a hagymásban, a sör-virsli verseny vagy éppen a beöltözött rajongók filmjelenet-eljátszásai.
Mindemellett szórakoztató hallgatni a kisebb-nagyobb csoportokat, ahogy csupán idézeteket használva beszélgetnek egész hétvégén 🙂

Hány napos a fesztivál és mikor kezdődik pontosan?
A fesztivál idén 3+1 napos, ami azt jelenti, hogy a megszokott péntek-szombat-vasárnap mellé még egy csütörtököt is hozzátoldottunk.
Ahogy a programban is látható, csütörtök este hangulathozó filmvetítés és kis játék lesz este 7-től.
Pénteken 15:45-től már filmvetítés kezdődik.
Vasárnap délután 1-kor a hétvége zárását követően már nem lesz több program.

Mely napokra érdemes érkezni?
Mindenkinek ajánljuk, hogy a péntek-szombat-vasárnapot végig töltse lent, hiszen a 3 nap együtt képes adni egy igazán nagy élményt.
Akik ettől is többre vágynak vagy rápihennének előre a hétvégére, a csütörtöki nap lehetőségként adott.
Ha valaki csupán 1 napot szeretne lent tölteni, annak a szombatot, azaz a főnapunkat ajánljuk. Ugyanis ezen a napon van – több más mellett – a szinkron- és hasonmás verseny is, valamint este a Spencer Hill Magic Band koncertje.

Milyen korosztálynak szólnak a programok?
Nem vagyok túl idős/fiatal hozzájuk?

A széles körben ismert és élvezhető filmeknek köszönhetően talán nincs is olyan korosztály, aki ne képviselné magát fesztiválon.
Legtöbben talán a 25 – 50 éves korosztályból érkeznek, viszont sokan vannak akik e fölöttiek, illetve évről évre egyre több gyerek érkezik. Úgyhogy nyugodtan lehet hozni az unokát, nagymamát is a rendezvényre, ők is meg fogják tudni találni a saját szórakozásukat anélkül, hogy kilógnának a sorból.

Hányan vannak, mekkora az érdeklődés a fesztiválon?
Az első akkor még baráti összejövetel/tábor kb 40-45 fős volt. Köszönhetően az évről évre növekvő érdeklődésnek, tavaly már elértük a 800 főt.

Megéri csak a koncertre elmenni?
Igen, megéri, nagyon jól játszanak a srácok. Az általuk képviselt könnyű műfaj – csak a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéi – mindenki számára élvezhető 1 évestől 100 éves korig.
Mindemellett javasoljuk hogy aki már megveszi a karszalagot szombatra, mivel ez egyben  belépő is a koncertre, nézzen be napközben a fesztiválra is.

 

Reklámok